Nytt styre i Bergen Venstre!

Nytt styre i Bergen Venstre!

Lørdag 3. februar 2024 ble nytt styre av Bergen Venstre valgt. Årsmøte valgte Gard Aasmund Skulstad Johanson som ny leder av Bergen Venstre. Gard er 26 år og tar for tiden en doktorgrad i medisin ved Universitetet i Bergen. Han har erfaring som vara og styremedlem i Bergen Venstre, har hatt en rekke verv i Unge Venstre og er vara til utvalg for miljø- og byutvikling i Bergen denne perioden. Han har også vært styremedlem på Universitet i Bergen.

Nå ser jeg frem til å samle laget og legge grunnlaget frem mot valgene i 2025 og 2027. Venstre trengs i Bergen for å sikre videre utbygging av bybanen, bærekraftig byutvikling, en by som tar vare på de som sliter, og at Bergen skal spille på lag med næringslivet og alle gode krefter.

Resten av styre består av Tor-André Femtehjel og Anne Marit Pettersen som nestledere, Tallak Rundholdt som økonomiansvarlig, samt Amanda Schei, Tom Hiis Berg og Toril Eidesvik som styremedlemmer. Gratulerer til en dyktig gjeng!

Politiske uttalelser fra årsmøte

Årsmøtet har også behandlet flere politiske uttalelser som viser at Venstre ønsker å ta Bergen fremover. Partilaget er tydelig på at Venstre i byrådet skal være normalen i Bergen, og er utålmodig til at det skal skje igjen. Venstre mener at byrådets skifte av kurs er blitt en reversering for det som ville tatt Bergen fremover. Bergen mister vekstkraft, og kommer kraftig bakpå i omstillingen fra en bilbasert gammeldags by til en moderne storby.

En viktig sak for årsmøtet var å si klart NEI til vegvesenet sitt forslag om å forby regnbueovergangsfelt. I en tid der hat og trusler mot skeive fremdeles er et stort samfunnsproblem, trenger vi de mange små markeringene som viser at storsamfunnet er åpent for alle. Derfor må vegvesenet snu og lete etter løsninger heller enn problemer.

Årsmøtet vedtok også en uttalelse om fyrverkeri. Bergen Venstre ønsker å jobbe for et nasjonalt forbud mot privat fyrverkeri. På nyttårsaften ønsker Bergen Venstre at kommunen fortsatt vil ha felles fyrverkeri, inntil et godt alternativ foreligger.