Hvilke tomter er klare i Haram?

Tidlige reguleringsplaner for Eidet. (Tegning: Kyrkeskaret AS), Kyrkeskaret AS

I de siste formannskapsmøtene og planutvalgsmøtene har det vært snakk om de ulike plan- og styringsprosessene som finnes i en kommune. Nå ønsker Venstre svar på hvilke tomter som allerede er klare for oppstart.

Under forrige formannskaps- og planutvalgsmøter var det litt snakk om tomter som allerede er klare i Haram kommune, og i forrige uke stod det en artikkel i Bygdebladet om tomter som er ferdig regulerte på Vatne.

Venstre har derfor sendt inn et eget ønske om en egen gjennomgang av hvor alle disse tomtene er, og en uformell/ikke-bindende kommentar fra KD om hvor han tenker seg at nye tomter kan reguleres og legges ut for salg.

Ordfører Vebjørn Krogsæter har imøtekommet ønsket, og i førstekommende planutvalgsmøte vil det derfor bli en egen bolk med administrasjonen som vil vise hvordan de ulike funksjonene i kommunens kartløsning fungerer. Dermed vil arealplaner med godkjente tomter komme frem der, og ikke minst vises hvor man finner temakart for verneområder og liknende slik at politikerne selv kan få oversikt over dette.