Ny bio-bedrift legges ned

Bedriften Xynergo kunne blitt sentral i arbeidet med 2. generasjons biodrivstoff. Nå legges den ned. — Skuffende, men ikke overraskende. Regjeringens avgiftsøkning på biodrivstoff har ført til en bråstopp for investeringer i bransjen, sier nestleder i Venstre, Helge Solum Larsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Regjeringens avgiftsøkning på biodrivstoff har ført til en bråstopp for videre utvikling, mener Solum Larsen.

Regjeringens avgiftsøkning på biodrivstoff har ført til en bråstopp for videre utvikling, mener Solum Larsen.
Foto: Frode Kleppe

– Vi husker Senterpartiets Per Olaf Lundteigen som gikk på Stortingets talerstol med en grønn kvist i hånden og talte varmt for 2. generasjons biodrivstoff. Buskerud-bedriften Xynergo skulle være sentral i dette arbeidet, sier Solum Larsen.

Kaster kortene
Solum Larsen mener status i dag er at det miljøvennlige og framtidsrettede næringslivet kaster kortene.

– Det er behov for stabile og positive rammevilkår. Ikke fikenblad i form av direktestøtte som skal dekke over grunnleggende feilslutninger i skatte- og avgiftspolitikken, sier han.

Les: 16.11.2009: Rødgrønne vedtar avgift på biodiesel

– Et tilskudd på X antall millioner kroner kan aldri erstatte et effektivt avgiftssystem. Næringen trengte et avgiftsfritak som en motor for videre utvikling. Denne motoren fjernet regjeringen. Nå står vi uten en næring som kunne bidratt til å redusere klimagassutslippene i transportsektoren.

Verden trenger miljøpolitikk
Verden trenger en økonomisk politikk som stimulerer til en utvikling i miljøvennlig retning.

– Regjeringen fører politikk som går i motsatt retning. Både regjeringen og Lundteigen står igjen ribbet for troverdighet i både næringspolitikken og i miljøpolitikken. Dette er konsekvensen av at de rødgrønne går fra grønn til rød skatt, og ikke omvendt, avslutter Helge Solum Larsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**