Starter Ren Luft Loddefjord

Leder i Laksevåg Venstre, Trond Wathne Tveiten, starter i disse dager Ren Luft Loddefjord.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Trond Tveiten

Foto: Tallak Rundholt

– Laksevåg Venstre kommer til å ta initiativ til at det startes en aksjonsgruppe med navnet Ren Luft Loddefjord. Den skal organiseres som Ren Luft Danmarksplass, sier Trond Wathne Tveiten, lokallagsleder for Venstre i Laksevåg bydel.

– Vi på Laksevåg har sett hvor godt Ren Luft Danmarksplass har kjempet for retten til ren luft i sitt nærmiljø. Kampen mot forurensning av byluften vår er en sak for alle engasjerte mennesker uansett hvilken partitilknytning de har. Ren Luft Loddefjord skal ikke være en Venstre-organisasjon, sier han.

Biltrafikk

Foto: Microsoft

Loddefjord på forurensningstoppen
Initiativet kommer etter nye sjokkmålinger som viser at Loddefjord har det høyeste forurensningsnivået i Bergen – og det øker.

– Vi kommer til å sende et brev til de sentrale velforeningen, elevrådene på de videregående skolene, miljøbevegelsen og kanskje idrettslagene for å lodde stemningen for en slik aksjonsgruppe. Målet mitt er å arrangere et folkemøte om luftforurensningen i Loddefjord før sommerferien, sier Wathne Tveiten.

Ikke-politisk
– Som venstremann er jeg selvsagt svært opptatt av miljøpolitikk. Men av og til er det viktigere å vinne saken enn å profilere partiet. Kampen for ren byluft er en slik sak. Vi skal ikke skremme noen bort fra å engasjere seg for ren byluft ved å drive partipolitikk. Jeg vil ha med alle i Loddefjord som er engasjert i miljø og helse. Jeg ønsker heller ikke noen fra Laksevåg Venstre som lederfigurer i Ren Luft Loddefjord, sier Wathne Tveiten, som også er vararepresentant til bystyret i Bergen.

Hele saken kan leses på side 4 og 5 i Sydvesten tirsdag 27. mars. Avisen har også en god oversikt over målingene av luftkvalitet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**