Mikke Mus-politikk fra byrådet

Byrådet i Bergen gir opposisjonen mindre enn 24 timer til å behandle revidert budsjett. Venstres Anders Skoglund kaller det udemokratisk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Anders_Skoglund_pressbilde_2011

Foto: Tor Blaha

Les hele saken på BA.no.

Prognosene etter første tertial 2012 viser et underskudd på 147.1 millioner kroner. For å styre mot balanse ved årslutt, foreslår byrådet å benytte overskuddet på 92 millioner kroner fra 2011 til å dekke inn de tapte inntektene. Det blir også foreslått å bruke 77,5 millioner kroner fra disposisjonsfondet.

Vil be om utsettelse
Byrådets forslag skal opp i finanskomiteen allerede onsdag klokken 16. Mandag skal det reviderte budsjettet vedtas av bystyret. Tertialrapporten ble først offentliggjort klokken 1645 tirsdag ettermiddag.

Venstres Anders Skoglund reagerer sterkt på at opposisjonen nå kun har under et døgn på å sette seg inn i tallene og forslagene.

— Det er helt uforsvarlig. Byrådet driver Mikke Mus-politikk. Tertialrapport er en av de viktigste sakene i et bystyreår. Da skal bystyret justere budsjettet med ganske mange millioner. Pengene bør gå til viktige tiltak i kommunen, og er ikke noe vi skal ta lett på, sier han.

Han mener det hele er en parodi, og han påpeker at Venstre vil fremme et utsettelsesforslag.

— Dette er ikke første gang det konservative byrådet driver med uforsvarlig og udemokratisk saksbehandling. De finner sikkert noen andre å skylde på denne gangen også. De undergraver folkestyret og lokaldemokratiet, slik de holder på.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**