Må lære seg førstehjelp

Erlend Horn (V) fikk denne uken gjennom krav om førstehjelpskompetanse på hospits.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Horn3

Foto: Mathias Fischer

Byens hospitstilbud skal ut på anbud. Et av kravene er at de ansatte skal kunne førstehjelp og håndtere overdoser.

På onsdagens møte i helse- sosialkomiteen på rådhuset ble det foreslått av Venstres bystyrerepresentant, Erlend Horn, at det skal stilles krav til de ansatte på hospitsene når midlertidige botilbud skal ut på anbud igjen.

– De ansatte må kunne førstehjelp og håndtere overdoser hvis man ønsker å drive et midlertidig botilbud der det bor svært mange rusmiddelavhengige. Dette ble foreslått allerede i fjor i Utekontaktens rapport om overdosedødsfall i Bergen, sier Horn.

Politiet og ambulansen har meldt at det stadig er overdoser på byens hospits.

– Derfor sier det seg selv at det kan redde liv hvis de ansatte på de midlertidige botilbudene har blitt kurset skikkelig i hvordan de skal utøve førstehjelp og håndtere en overdose, sier Horn.

Forslaget ble støttet av alle representantene i helse og sosialkomiteen. Det kommer derfor etter all sannsynlighet til å få flertall i bystyret senere denne måneden.

– Man kunne nok ha forhindret flere dødsfall om dette hadde vært et krav tidligere. Jeg ser for meg at ved en overdose, skal de ansatte ved hospitsene ha kompetanse til å gi motgift inntil ambulansen kommer, sier Horn.

Les hele saken på side 6 i Bergensavisen fredag 5. oktober.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**