Opposisjonen etterlyser handling

Byrådslederen nekter å iverksette miljøtiltak.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Andersland 5

Foto: Mathias Fischer

I hovedoppslaget i dagens BT kom det frem at to av tre bergensere vil at det skal innføres tiltak for å bedre byluften. Datokjøring er det mest populære tiltaket.

Samtidig ble det klart at byrådsleder Monica Mæland (H) likevel ikke er innstilt på å innføre datokjøring, eller andre tiltak. Dette har fått representanter fra flere av opposisjonspartiene i bystyret til å reagere.

Gruppeleder for Venstre, Julie Andersland, viser til en evalueringsrapport fra 2010 om tiltakene mot luftforurensning som da ble iverksatt. Rapporten slo fast at det eneste tiltaket som reduserte trafikkmengden var datokjøring.

– Når BT også viser at et stort flertall av bergensere ønsker at kommunen skal gjennomføre tiltak, er det virkelig på tide at byrådet tar miljøet og helsen til innbyggerne på alvor, sier Andersland.

Danmarksplass

Foto: MK

Pinlig å skylde på staten
Mæland pekte i BT på regjeringen for en løsning på byluftsproblemet. Hun mener de må regulere bilparken mot mer miljøvennlige biler. Andersland er ikke overbevist.

– Det er ikke tvil om at regjeringen må gjøre mer, men det er tross alt Høyre som sitter i førersetet i Bergen, og byluften er deres ansvar. Det blir pinlig å skylde på regjeringen hele tiden, sier Andersland, og legger til:

– Jeg gleder meg til å se hvem byrådslederen kommer til å skylde på neste vinter, om vi nå får en statsminister fra Høyre. Da blir det vel andre boller.

Les hele saken på side 8 i Bergens Tidende, eller på nett her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**