To har søkt om tiggermidler

Venstre håper på hjertevarme fra ny sosialbyråd.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Tigging, tigger

Foto: UDI

I begynnelsen av måneden ble det kjent at justis- og beredskapsdepartementet har satt av ti millioner kroner til humanitære midler til bostedsløse, som kommuner og frivillige organisasjoner kan søke om for å opprette ulike tiltak for tiggere, for eksempel dusj- og toalettfasiliteter, bistand til rådgiving eller tilbud om kortvarig overnatting, skriver Bergensavisen.

Byråd Monica Mæland har tidligere uttalt i BA at det ikke er aktuelt å søke om disse midlene, men at frivillige organisasjoner i Bergen, som for eksempel Robin Hood-huset og Kirkens Bymisjon, står fritt til å søke. Dag Inge Ulstein skal erstatte Lisbeth Iversen som sosialbyråd, men på grunn av kluss med folkeregistreringen kan ikke han bli ansatt som byråd før neste bystyremøte, som skal holdes den 26. juni.

— Det merkes at det ikke er en byråd med ansvar for denne avdelingen, sier Leif Jarle Theis, daglig leder for Kirkens Bymisjon i Bergen.

Hilde Onarheim, settebyråd for sosial-, bolig- og områdesatsing, sier til BA at dersom det kan hjelpe at kommunen stiller seg bak en slik søknad til regjeringen, er de positive til å gå i dialog med de frivillige organisasjonene om innholdet i søknaden.

Horn4

Foto: Mathias Fischer

Venstre håper på hjertevarme
Erlend Horn, gruppeleder for Venstre i bystyret, har tidligere har tidligere uttalt seg kritisk om byrådets dusjløsning for tiggerne, som han mener bærer preg av at man prøver å finne en minimumsløsning.

Horn ønsker i likhet med Theis og Amano at byrådet vil samarbeide med de frivillige organisasjonene for å finne en verdig løsning for tiggerne.

— Jeg håper i det lengste en ny byråd på feltet vil bringe nye tanker og perspektiver i debatten, sier Horn til BA.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**