Betaler 1138 kroner pr. dusj

I løpet av 20 dager med drift har bare 14 personer vært innom for å bruke dusjtilbudet for hjemløse på Straxhuset. Tilbudet er bordgjemt og dårlig, mener Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Horn3

Foto: Mathias Fischer

Prisen på vektertjenestene som kommunen bruker ligger på 5578 kroner pr. uke. I tillegg kommer noe utgifter til renhold. Når dusjene i snitt har vært i bruk 0,7 ganger pr. dag i perioden, blir kostnaden for en dusj på svimlende 1138 kroner.

Typelig plassering
Gruppeleder i Bergen Venstre, Erlend Horn, var i utgangspunktet svært kritisk til å legge dusjene for tiggere og andre uten bosted på Straxhuset. Han mener at de lave besøkstallene illustrerer problemet med å legge tilbudet utenfor bykjernen.

– Plasseringen er tåpelig. Folk må gå over Puddfjordsbroen, stedet er vanskelig å finne og det er lite innbydende. I tillegg må de som ønsker å bruke dusjene følges opp og ned av en vekter. Tilbudet er rett og slett lagt opp mest mulig vanskelig, sier Horn.

Gruppelederen er klar på at behovet for dusj er til stede, men han tror mange dropper turen til Laksevåg eller betaler for å få vasket seg i Sentralbadet i stedet.

Les hele saken på side 6 i Bergens Tidende eller på nett her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**