Frp trakk forslag om sprøyterom

Frp vil at kommunene selv skal kunne bestemme hvilke stoffer de narkomane får bruke i et sprøyterom. Høyre og KrF satte foten ned. Trist, mener Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Horn3

Foto: Mathias Fischer

I forrige uke gikk byrådet inn for å støtte endringsforslaget. I etterkant har Frps Morten Myksvoll kommet med et tilleggsforslag, som går ut på at det også skal være anledning til å innta andre narkotiske stoffer på sprøyterom. BA fikk forslaget tilsendt.

Myksvoll tok kontakt med Venstre og Ap for å høre om forslaget var noe de ville slutte seg til.

– Vi tok også kontakt med SV for å sikre flertall i bystyret. De sluttet seg til forslaget, sier gruppeleder for Venstre, Erlend Horn.

Etter byrådskonferansen i går valgte imidlertid Frp å trekke forslaget.

Trist
Venstres Erlend Horn synes det er trist at Frp trekker forslaget.

– Et flertall i bystyret hadde gitt regjeringen et viktig signal om at man bør tillate bruk av flere stoffer enn heroin i et sprøyterom. Dette gjør de fleste europeiske land, og det er en av grunnene til at sprøyterom trekkes frem som en suksessfaktor i kampen mot overdosedødsfall, sier Horn.

Horn, og Siw-Anita Lien fra Arbeiderpartiet mener det ikke handler om en «snikinnføring» av sprøyterom i Bergen.

– Vi synes det er positivt at Frp legger frem forslaget og tar kontakt på tvers av partigrupperingene. Det vi reagerer på er at Frp velger å trekke forslaget fordi resten av byrådet ikke er enig, sier Horn og Lien.

Venstre og Ap vil fremdeles foreslå at loven endres slik at også andre stoffer enn heroin er tillatt å bruke i et sprøyterom.

– Om vi får flertall i bystyret, gjenstår å se, sier Horn.

Les hele saken på side 12 i Bergensavisen onsdag 30. oktober.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**