Vil bygge i Leaparken

I Leaparken på Minde kunne det vært bilfri barnehage, mener velforening og opposisjonspolitikere. Men kommunen planlegger rundkjøring og parkeringsplasser.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Julie Andersland

Foto: Tor Blaha

Noen hundre meter fra bybanestoppet på Wergeland, ligger den grønne lungen Leaparken. Midt i parken ligger gamle Solhaug skole. Den planlegger kommunen å gjøre om til barnehage for 54 barn, noe som vil hjelpe på underdekningen av barnehageplasser i Årstad bydel. Barnehagen får støtte av både opposisjonspolitikere og Leaparken Velforening. Problemet er at kommunen i tilknytning til barnehagen har planer om å bygge både en rundkjøring og parkeringsplasser. Det reagerer både politikere og naboer på.

Mange kan gå til barnehagen
– Her har byrådet veldig god mulighet til å bygge en barnehage som ikke er bilbasert. Den bygges i et område som har mange barnefamilier og er godt tilrettelagt med kollektivtrafikk, sier gruppeleder for Venstre, Julie Andersland.

Hun reagerer på at det foreslås å ta grøntarealer fra så sentrumsnær barnehage. I forrige uke skrev BT om byråd for skole og oppvekst, Harald Victor Hove (H), som mener det er urealistisk for barnefamilier å ikke ha bil.

– Når oppvekstbyråden har kommet med en slik fallitterklæring, er dette et eksempel på det motsatte. Her er det mange barn i nærområdet som trenger plass, og som kan gå til barnehagen, sier Andersland.

I forrige uke hadde kommunen informasjonsmøte for beboere i området. Planene om å bygge i parken ble svært dårlig mottatt.

Les mer om saken hos Bergens Tidende her eller på side 10 i samme avis onsdag 28. mai.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**