Åpent hus: WTO med Lars Sponheim

Oslo Venstre inviterer til Åpent Hus med WTO og internasjonal handel som tema onsdag 10. september. Venstres leder Lars Sponheim og Gunstein Instefjord fra Kirkens Nødhjelp vil innlede om WTO-forhandlingene, utviklingsperspektiver og norske interesser.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Lars Sponheim

Foto: Rune Kongsro

Åpent Hus er Oslo Venstres nye møteserie som skal gå gjennom hele høsten. Her vil du få møte mange spennende innledere som vil ta for seg aktuelle temaer innenfor ulike politiske saksfelt.

Først ut er handel og WTO, og hvem passer vel bedre til å snakke om det enn nettopp Lars Sponheim, som i sin tid som landbruksminister satt på innsiden som en del av Norges forhandlingsdelegasjon i WTO. Til å komme med betraktninger utenfra, får vi besøk fra Gunstein Instefjord som er avdelingssjef i utviklingspolitisk avdeling i Kirkens nødhjelp og leder for regjeringens utviklingsutvalg.

– Vi kan ikke ta hensyn til folk som er så rike at deres eneste bekymring er et pent landskap når de skal kjøre til hytta, har Brasils utenriksminister sagt med referanse til blant annet Norge i WTO-forhandlingene. I juli kollapset forhandlingene nok en gang, etter at rike og fattige land ikke kunne bli enige om en felles løsning.

Er det noen motsetning mellom norske og fattige lands interesser? Kan vi løfte millioner ut av fattigdom og samtidig ta vare på det norske kulturlandskapet? Vil en mer liberal verdenshandel bedre matvaresituasjonen i fattige land? Hvorfor feiler forhandlingene gang på gang? Hva er Norges rolle i WTO, hva er Venstres politikk, og hva bør den være?

Dette er noen av spørsmålene som vil bli belyst på dette debattmøtet. Leder for Venstres internasjonale utvalg, Øyvind Eggen, vil lede debatten, og det vil selvfølgelig være anledning til å komme med egne spørsmål og kommentarer. Møtet begynner kl. 19.00 og varer til ca. 20.30.

Sted: Store Møterom, Venstres Hus, Møllergata 16
Dato: 10. september
Tid: 19.00-20.30

Påmelding
Innen tirsdag 9. september, ved henvendelse til sekretariatet på e-post [email protected] (eventuelt telefon 22 40 43 73). Vennligst oppgi ditt navn og hvilket bydelslag du er medlem i ved påmelding.

Datoplan for de øvrige møtene i Åpent Hus-serien finner du her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**