Askim Venstres program 2011-2015

Venstre er et liberalt parti i sentrum av norsk politikk som vektlegger frihet for den enkelte og ansvar for fellesskapet. Askim skal være sosialt, nyskapende, liberalt og miljøbevisst.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 Inge Rindedal er Venstres 1. kandidat i Askim. Han er særlig opptatt av skolepolitikk.

Inge Rindedal er Venstres 1. kandidat i Askim. Han er særlig opptatt av skolepolitikk.
Foto: Inge Rindedal

Skole er viktig for Venstre
Norsk forskning må tilføres mer penger. Det er viktig å satse på solid utdanning av lærere og å sette inn hjelpetiltak tidlig for elever med lærevansker. I Askim støtter Venstre byggingen av en stor ungdomsskole på Løken.

Venstre er et miljøbevisst parti
Nasjonalt betyr det satsing på fornybar energi og nei til oljeboring i Lofoten og Vesterålen. Kollektivtrafikken må få bedre vilkår og det må satses stort på jernbaneutbygging.

Lokalt betyr det at vi vil ha jernbanetrafikk til byene i Ytre Østfold via Østre linje. Også veiene mellom Ytre og Indre Østfold må rustes opp. Med nytt sykhus på Kalnes og økt flytrafikk fra Rygge blir dette viktig for vår region. Pendlerne til Oslo må sikres rask og regelmessig togforbindelse.

I Askim sentrum vil vi legge til rette for mindre biltrafikk, flere åpne plasser og grønne lunger og bevaring av verneverdige og historisk viktige bygg.

Lokalt helsetilbud
Den nye samhandlingsreformen gjør at Askim sykehus bør brukes som regionalt helsesenter. Legevakttjeneste og dialysetilbud skal forbli i Askim.

Venstre vil se på mulighetene for større bruk av frivillige krefter for hjelp og støtte til beboerne på Løkentunet. Dersom det nye valgfagsopplegget i ungdomsskolen gjør det mulig, bør “sosialt ansvar” med innsats på Løkentunet tilbys som valgfag.

Kulturhusparken

Gunn Melnæs

Foto: Smaalenene

Området mellom Kulturhuset, Østfoldbadet og Askimtorget omreguleres. P.M. Røwdes gate foran Kulturhuset stenges for gjennomkjøring; sammenhengende gangveier og sykkelstier prioriteres. Kulutrhusparken utvides til nåværende parkeringsplass bak Askimtorget. Østfoldbadet sikres plass for fremtidig videre utbygging. Plassen foran og nærmest badet blir åpent parkområde. Parkeringshus bygges under bakken hvis grunnforholdene tillater det.

Guderudparken
Gågata sikres bedre vilkår ved at det ikke tillates bygg med mer enn fem etasjer i Guderudkvartalet. Gjeldende reguleringsplan fra 2002 bør tas opp til ny behandling. Guderudparken bevares og utformes slik at den fyller rollen som den store grønne lunge i Askim sentrum.

Solbergfosslinna
Venstre vil stemme for videre utbygging med lys på Solbergfosslinna. Det var Venstre som i inneværende periode var drivkraft for lyssettingen på første halvdel.

Andre saker
– Lokale bekker renses, kloakkutslipp stanses.
– Stier og turveier bevares og vedlikeholdes. Nye naturlige forbindelsesveier for gang- og sykkeltrafikk må inn på nye planer.
– Idrett og kulturtiltak er viktige for innbyggernes trivsel og sikres gode vilkår.

Gågata

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**