Til innhold

Claes Olsen

Claes William Olsen (57 år) er opprinnelig fra Øyestad, og nå bosatt på Hisøy. Claes er lokallagsleder i Arendal Venstre, og styremedlem i Arendal Eiendom KF i perioden 2024-2028.

Til daglig er han selvstendig næringsdrivende, med fokus på av-karbonisering og fornuftig anvendelse av kompositt-løsninger som erstatning for stål og betong, noe han har gjort siden 2010. Før det hadde han diverse ledende stillinger innen offshore teknologi selskap.

Claes er utdannet sivilingeniør marin teknikk, og er opptatt av hvordan han kan bruke kunnskap fra offshore-bransjen innen mer klimavennlig næringsvirksomhet. Han har bred erfaring fra prosjektledelse, og mener offshore-bransjen har vært en god skole å gå, med betydelig fokus på god planlegging, bruk av riktig kompetanse, kvalitetssikring, leveringspresisjon og HMS.

– Arendal er i vekst, hvor næringslivet leder an. Bedrifter som vokser gir flere ansatte og mer skatteinntekter til kommunen, som igjen vil komme innbyggerne til gode og gjøre byen enda mer attraktiv for alle, inkludert bedrifter og arbeidstakere. Jeg ønsker å bidra til at denne veksten fortsetter, og legge til rette for at bedrifter som driver bærekraftig skal etablere seg og vokse. Slik vekst skjer ikke av seg selv, og jeg ser frem til å kunne bidra til dette både som leder av Arendal Venstre og gjennom styreverv i Arendal Eiendom KF, sier Claes.