Nedlegging av rehabiliteringsavdelingen på Austjord?

En eventuell nedlegging av rehabiliteringsavdelingen vil føre til økt press på bl.a. ambulerende fysioterapeuter og ergoterapeuter i kommunen. Det vil på sikt føre til flere brukere av hjemmesykepleie, samtidig som nåløyet for få sykehjemsplass vil bli enda trangere.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Bakgrunnen for mine refleksjoner med denne redegjørelsen er at jeg var ansatt som ambulerende kommunefysioterapeuti nærmere 5 år (1993-1998) med ansvar for behandling, opptrening og rehabilitering av hjemmeboende i to omsorgsdistrikter, Hønefoss (sentrumskjernen. Haug. Viul, Hen og Hallingby) og Tyribo (Snyta, Ask, Tyristrand og Nakkerud), men også oppfølging av institusjonsbeboere ved Hønefoss sykehjem og Tyribo.
Rehabiliteringsavdelingen ved Austjord åpnet høsten 1996 med 10 døgnplasser og 5 dagplasser og var en stor avlastning og hjelp i min daværende arbeidssituasjon.
Det er foreslått av kommunalsjefen å legge ned et velfungerende tverrfaglig rehabiliteringsopplegg, som hundrevis av ringerikinger har fått hjelp av i 17 år for å fungere best mulig etter sykdom og skader (eksempelvis hjerneslag, amputasjoner, trafikkulykker m.m.)
Rehabilitering etter alvorlig sykdom og skade er et tverrfaglig samarbeid mellom ulike yrkesgrupper (lege, fysioterapeut, ergoterapeut, sykepleier, omsorgsarbeider, hjelpepleier, eventuelt også logoped) 24 timer i døgnet.
Det er også stor sannsynlighet for at oppsplitting av et velfungerende fagmiljø vil føre til at dyktige helsearbeidere forsvinner fra sine arbeidsplasser i kommunen.

Olav Relling, fysioterpeut og Venstremedlem

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**