Et uakseptabelt overgrep mot Hardanger

Under dagens fylkesting på Voss har Venstre fremmet et forslag der fylkestinget skal vedta å klage vedtaket om kraftlinjer gjennom Hardanger. Gruppeleder Harald Hove forventer at forslaget blir vedtatt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Inge og Harald

Vedtaket til NVE skapte storm da det ble kjent for to uker siden. Nå ønsker Venstre å gi klar beskjed til regjeringen om at en slik utbygging vil møte sterk motstand, også fra politisk hold i Hordaland. — Vi forventer nå at miljøhensyn tillegges større vekt, og at regjeringen også legger dette prinsippet til grunn for utbygging av fremtidige kraftlinjer slik at store og skjemmende naturinngrep forhindres, forteller Venstres gruppeleder på fylkestinget Harald Hove. — Dette kravet forventer vi at også fylkestinget stiller seg bak.

Gruppelederen forteller at han ble sjokkert da han først leste vedtaket. – Det er helt uakseptabelt å for alltid ødelegge naturmiljøet i Hardanger på denne måten, understreker Hove skarpt. – Det er en verdi i seg selv i å ivareta det visuelle naturlandskapet. Hardanger er en enestående naturskatt vi må ta vare på, avslutter han.

Forslaget har følgende ordlyd: "Fylkestinget vedtar å fremme klage over NVEs vedtak om framføring av kraftlinjer gjennom Hardanger. Fylkesutvalget får fullmakt til å utforme klagen."

Det skal voteres over forslaget seinere på fylkestinget.

Les om saken i Avisa Hordaland.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**