Sats på kommuneveiene

Levanger Venstre vil sette fart på arbeidet med å øke standarden på kommuneveiene. Derfor foreslo Venstre i kommunestyret i juni å øke bevilgningene til dette arbeidet i forbindelse med revideringen av kommunebudsjettet for 2014, skriver Venstres Karl M. Buchholdt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


Innlegg av Karl M. Buchholdt — Gruppeleder for Levanger Venstre

Karl Meinert Buchholdt

Foto: Fotograf Hattrem

Dessverre ble forslaget nedstemt av representantene til AP, SP og KrF. Etterslepet på vedlikehold og drift av kommuneveiene i Levanger er stort, og dette arbeidet har vært forsømt gjennom flere år, noe som kommer til uttrykk gjennom manglende tilstrekkelige bevilgninger til sektoren.

Det er en kjent sak at mulighetene til endring ikke er større enn viljen som ligger bak, og det er et betydelig behov for økte bevilgninger til vedlikehold og drift av dagens kommuneveinett. Det er derfor all grunn til å spørre om hvorfor posisjonspartiene Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Kristelig Folkeparti ikke vil støtte opp om arbeidet med bedre veivedlikehold på landsbygda og i boligfeltene i kommunen.
Skal Levanger være en attraktiv bostedskommune må veivedlikeholdet prioriteres. Det vil være en satsing på en framtidsrettet kommune, levende bygder og en bedre infrastruktur.

Manglende vedlikehold innebærer i mange tilfeller ikke besparelser, men tvert imot en økning i kostnadene ved at man skyver disse foran seg. Slik er det god økonomi i å prioritere veivedlikeholdet. I økonomiplanen for 2014 – 2017 har posisjonspartiene som styrer Levanger kommune bevisst nedprioritert å vedlikeholde våre kommuneveier gjennom de neste fire årene. Dette til tross for at det er viktig med gode kommuneveier for å sikre bedre fremkommelighet, vekst og bosetting i Levanger i årene som kommer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**