På tide med en norsk asyldebatt

Det er behov for en radikal gjennomgang av den norske asylpolitikken, mener Ina Roll Spinnangr, leder av Trondheim Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


-Hensynet til barna og unge er ikke godt nok ivaretatt, og dette gjelder spesielt unge mindreårige asylsøkere. Ansvaret for denne gruppen må på sikt overføres til barnevernet og før det er praktisk mulig bør asylmottak for enslige asylbarn fra 15-18 ha en tett dialog med barnevernet, sier Spinnangr.

Ina har vært aktiv i kampen for at norske asylbarn ikke skulle bli sendt ut før behandlingen av Stortingsmeldingen “Barn på flukt”. Hun står blant annet bak “Grønn-sløyfe-aksjonen” som har gått på Facebook, der den grønne sløyfen representerer kampen for en mer human asylpolitikk.

Hvorfor er dette så viktig?
-Magreth Olin vil viser snart sin ny dokumentarfilm hun har laget som heter “De andre”. Den viser hvordan mange unge har det på mottak i dag. Norge har forpliktet seg til å følge Barnekonvensjonen, men vil ikke gi klageadgang når den brytes. Dette mener jeg er helt feil. Norge har tidligere blitt dømt i den Europeiske menneskerettighetsdomstoler for brudd på menneskerettighetene. Vi har behov for en klageordning slik at vi forebygger slike brudd og sikrer at barns hensyn vektlegges tyngre enn innvandringsregulerende hensyn.

Ina Roll Spinnangr skal delta i en debatt om norsk asylpolitikk på Samfundet 13.oktober. Bli med og støtt henne du også!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**