Et fylkesbudsjett med økt satsing på kollektiv, skole og trafikksikkerhet

Posisjonspartiene i fylkestinget hvor Venstre inngår sammen med H, FrP og KrF la torsdag denne uka fram sitt forslag til budsjett for 2015 og perioden fram til 2018. Partiene fortsetter tidligere års satsing på kollketivtilbudet, trafikksikkerhet og skole. I tillegg gjøres det en merkbar økt satsing på vikingfylket Vestfold.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

 Kåre Pettersen

Kåre Pettersen

"-Vi styrker de to viktige feltene kollektiv og trafikksikkerhet i dette budsjettet. Spesielt stolte er vi over å kunne møte et behov for rask kommunikasjon mellom to av våre større byer med en ny ekspressrute. Vi har stor tro på at dette tilbudet mellom Larvik og Tønsberg vil bli populært og til glede for mange" sier leder av fylkets hovedutvalg for samferdsel, areal og miljø Kåre Pettersen, som også er gruppeleder for Venstre.

Samferdsel, areal og miljø
Innenfor dette feltet er det spesielt to områder som det satses på i dette forslaget.
For ytterligere å styrke satsingen på kollektivtransport vil posisjonspartiene sette av 4 mill. kroner for å starte opp en ekspressbussrute mellom Larvik og Tønsberg. Det legges opp til å redusere reisetiden med buss fra 1 time og 28 min i dag, ned til 40 minutter. Dette vil gjøre bussruten til en attraktiv konkurrent til privatbilen og et reelt alternativ for de som ønsker å unngå

Busstopp - Her stopper bussen

Foto: Joachim Bræk Poppe-Holmdahl

bompengebelastningen på nye E18. Bussen vil ha få stoppesteder langs veien og vil settes inn på typiske pendleravganger.

Det andre området innenfor dette utvalget som styrkes i budsjettet er Trafikksikkerhet. Det legges inn 4 millioner kroner til å styrke spleiselagsordningen med kommunene for 2015. På denne måten kan fylkeskommunen bidra til at det gjennomføres gode trafikksikkerhetstiltak på kommunale veier også i 2015 og i økonomiperioden.

Resultatene av tidligere bevilgninger er gode og det er synlig effekt på flere av tiltakene.
Med posisjonens bevisste satsing på trafikksikkerhet gjennom flere år, har vi i Vestfold bevist at vi er i tet her i landet når det gjelder investeringer for myke trafikanter.


Utdanning

Posisjonspartiene ønsker å videreutvikle Vestfoldskolen frem i mot 2020, og lanserer i dette budsjettet "Vestfoldskolen 2020 — læring for livet". Gjennom å sette av 3 millioner til konkrete tiltak og prosjektledelse ønsker vi å legge til rette for at tiltakene i Regional plan for et helhetlig opplæringsløp kan gjennomføres, og at det settes av midler til andre nye tiltak samt videreføring av eksisterende tiltak.

Skole

Av eksempler kan nevnes:
Sommerskoletilbudet (utvikle og utvide)
Rådgivertjenesten og karriereveiledningen styrkes og kompetansen utvikles og oppdateres.
Faglig oppdatering av lærerne
Leksehjelp, samarbeid høyere utdanning og elevbasert leksehjelp
Fokus på psykososialt skolemiljø
Fokus på overganger
Statistikk og analyse
Utover dette ønsker posisjonspartiene å utvide nettskoletilbudet, her er Vestfold landsledende og vi ønsker at flere elever skal få muligheten til å benytte tilbudene. Videre vil vi sette av midler til å videreføre faglig samarbeid på tvers av skolene.

Kultur og folkehelse
Posisjonspartiene ønsker at Vestfold skal være vikingfylket. De fire partiene ønsker derfor å satse videre på plan for helhetlig attraksjonsformidling i Vestfold og vil i budsjettet sette av 3 mill kroner til dette arbeidet. Gjennom arbeidet med planen vil det være behov for finansiering av tiltak og derfor settes det av midler til dette i budsjettet. Posisjonen har i denne perioden valgt å satse spesielt på formidling av vår vikingearv og vil se på ulike muligheter for formidling av denne viktige historien til de neste generasjonene og besøkende til fylket.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**