Skryt for godt arbeid med strategisk kultur- og idrettsplan

-Planen er kort, oversiktelig og lettlest med to deler, en overordnet strategisk del og en handlingsdel med tiltak som omhandler kultursektorens forskjellige områder. Dette er veldig bra, innledet Aina Dahl sitt innlegg da saken var til behandling i fylkestingets desembermøte.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**


Da saken ble behandlet i fylkestingets møte torsdag 11.12 tok Aina Dahl ordet og skrøt innledningsvis av administrasjonen og ansatte i kultursektoren med flere som har jobba fram denne planen.

-Det har vært en god prosess med samlinger og politiske verksted.

Aina Dahl

Aina Dahl

Planen ble sendt til høring, til 95 instanser, og ved høringsfristens utløp var det kommet inn 24 høringsuttalelser, av disse var det bare 9 av kommunene i Vestfold som lot seg høre.
Fylkesrådmannen er fornøyd med svarprosenten, men personlig synes jeg det er litt dårlig, sa Aina Dahl videre.

Det har kommet mange gode innspill og noen er tatt inn.

Planen er kort, oversiktelig og lettlest med to deler, en overordnet strategisk del og en handlingsdel med tiltak som omhandler kultursektorens forskjellige områder. Dette er veldig bra.
Så håper jeg alle de som ikke har latt seg høre i det minste leser planen etter hvert.

I hovedutvalget for kultur der Venstre kun er vara og ikke var til stede, ble det foreslått navneendring fra Strategisk kulturplan for Vestfold til Strategisk kultur- og idrettsplan for Vestfold.

Av de 14 som kom med innspill var det hele 10 som ikke var for den navneendringen. Noen mente at kulturbegrepet Strategisk Kulturplan for Vestfold jo inkluderer alle kulturutrykk: idrett, friluftsliv, bibliotek og kulturarv, og det ved å framheve enkeltområder kan gi et uheldig signal om at noen områder er viktigere enn andre.

Venstre vil likevel stemme for navneendringen.

Fareskilt skiløper

I en tid der det sr viktig å fokusere på folkehelse er det bare positivt at dretten blir nevnt spesielt.
Men vi i Venstre skvatt litt da vi oppdaget at det plutselig i Hovedutvalg for Kultur poppet opp et forslag om skitunnel i Holmestrand. Der ble saken enstemmig vedtatt.
Min første tanke var at dette var vel impulsivt, men "skipartiet" Venstre :o) kan stemme for forslaget siden det ikke er mer forpliktende enn at vi skal " Jobbe for å etablere Norges første skitunnel i Holmestrand"

Likevel: formuleringen om at det bør bli et "nasjonalt anlegg for bredde og toppidrett" må befeste at dette også må bli et godt tilbud for barn og "vanlige" folk.
Men det er uansett langt fram, så hvis dette skulle bli aktuelt kan vi få det med.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**