Stopp menneskefiendtlig flyplasskontroll

Nordland Venstre mener at de nye kontrollrutinene ved norske flyplasser er både unødvendige og menneskefiendtlige.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Miljø, fly

Foto: Luth

Tiltakene skaper forsinkelser og problemer for ærlige borgere uten å bidra til økt flysikkerhet. Ekte sikkerhet kommer gjennom at folk flest er på vakt og tar ansvar for hverandre, ikke ved å gjennomlyse sko og ta tåteflasker fra spedbarn.

Dagens resultat er et resultat av panikkartede beslutninger som del av den internasjonale krigen mot terrorisme. Norge må være i stand til å heve en selvstendig kritisk røst når det internasjonale samfunnet velger dårlige løsninger. Strenge kontroller løser ikke problemet, men vil i “beste” fall føre til at den neste bomben smeller, ikke ombord i et fly, men i køen til sikkerhetskontrollen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**