Vil ha kamp om bussen!

— Dagens ordning er på grensen til å ha spilt fallitt fordi det produseres altfor lite kollektivreiser. Det handler om penger fra staten, men ansvarsforholdet er for ullent, enten det skyldes Rogaland Trafikk, fylkestinget eller utøverne, sier Venstres gruppeleder Per A. Thorbjørnsen til Rogalands Avis.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Buss1

Thorbjørnsen mener at kollektivtilbudet på Nord-Jæren må styres av kommunene i regionen. Fylkeskommunen har i dag ansvaret for at kollektivandelen på Nord-Jæren er den laveste for byregionene i landet. Han frykter at dette om mulig vil bli verre dersom ansvaret flyttes til f.eks. Bergen i en framtidig storregion på Vestlandet.

Kommunepolitikerne har i dag ingen innflytelse over kollektivtilbudet utover å avgi høringsutalelse i ny og ne. Kunnskapen om kollektivbehovet fines lokalt, derfor burde også ansvaret for beslutningene og pengene til å gjennomføre dem ligge lokalt, mener Per A. Thorbjørnsen.

Les mer

Les leder i RA her

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**