Trygghet med ambulansene

Grorud Venstre vil gratulere folk i Groruddalen med den nye ambulansestasjonen på Brobekk! En slik nær beredskap betyr trygghet for liv og helse, skriver Linn Beate Kaald Thoresen i Akers avis / Groruddalen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Som Akers avis skriver, så halveres utrykningstiden for ambulansen til folk i dalen. Vi vet at responstid er avgjørende i akuttberedskapen i helsevesenet. Minutter kan bety forskjellen mellom liv og død, mellom varig sykdom og rask rehabilitering. Som Venstrepolitiker er jeg alltid opptatt av å skape nærhet i helsevesenet. I akuttberedskapen betyr det å skape en helt nødvendig fysisk nær lokalisering for å gi folk trygghet. Dette kjenner vi igjen fra alle kontroversene om fødselsberedskapen, både i forhold til Aker sykehus og andre sykehus i landet. Helsetjenestene må vokse opp og frem der folk bor. Jeg er helt enig med de som har sagt at nærambulansene er fremtiden. Lykke til til de viktige ambulansesjåførene på Brobekk!

– Innlegget stod på trykk i Akers avis / Groruddalen 14. mars 2007

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**