Venstre vil åpne Bjørvika

– Det er ikke nok å flikke på barcode-konseptet. Vi vil verken ha høyhus eller en mur. Vi vil åpne byen mot fjorden og inn mot middelalderparken, sier Ronny Fagereng (V) BU-representant i Gamle Oslo og medlem av Venstres bystyregruppe.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Ronny Fagereng

Foto: Fagereng

Venstres bystyregruppe tok initiativet til åpen høring om Bjørvika i byutviklingskomiteen på rådhuset. Under høringen avslørte mange aktører avmakt og passivitet, hvor fokuset stort sett var på hvor vanskelig det vil være å endre noe som helst i Bjørvika.

Venstre i bydelsutvalget i Gamle Oslo har tidligere foreslått og fått gjennomslag for å avvise planene for Bjørvika-muren. Plan og bygningsetaten tar imidlertid ingen hensyn, og fortsetter å presse igjennom sine høyhusplaner. Samtidig viser byrådet passivitet, og mangel på initiativ og handlekraft.

Venstre mener imidlertid at spørsmålet om hva som kan gjøres i Bjørvika er helt åpent. Vi trenger større endringer som tar vare på helheten. Vi må se hele Fjordbyen i sammenheng for å sikre fremdrift. Dette må behandles som en stor sak og ikke mange enkeltsaker. Nå er det opp til bystyret å ta styring, og Venstre lover fortsatt initiativ.

– Det er ikke nok å flikke på barcode-konseptet. Vi vil verken ha høyhus eller en mur. Vi vil åpne byen mot fjorden og inn mot middelalderparken, sier BU-representant i Gamle Oslo og medlem av Venstres bystyregruppe Ronny Fagereng (V).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**