Fjerdingby skole – Rehabilitering og utbygging ut i det blå?

Etter at Ap og Sv sikret flertall for sitt budsjett- og handlingsprogramforslag for perioden 2007-2010 må elever, lærere og foreldre vente minst til 2009 før vil skje noe opprustning på Fjerdingby. Dette må betegnes som svært uheldig og et direkte løftebrudd mot tidligere lovnader, men føyer seg dessverre godt inn i rekken av tidligere vedtak i denne saken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Videre er det i budsjettet kun avsatt 20 mill. til rehabilitering/utbygging. Dette mener Venstre er altfor lite for å få en opprustning som gir gode og funksjonelle undervisningsmuligheter.

Øvrige kommentarer til budsjett og handlingsprogram 2007-2010:

* Venstres forslag om å utarbeide en boligsosialhandlingsplan ble vedtatt.

* Venstre mener det er uheldig at kommunen legger opp til å betale avdrag tilsvarende lovens minimum. Dette blir dyrere på sikt og regningen sendes til kommende generasjoner. Ekstra ille blir dette når gjelden øker markant og kommunens driftsresultater utover i perioden må betegnes som svake, ja sågar har en gjort opp 2009 og 2010 budsjettene med uspesifiserte innsparinger på henholdsvis kr 7,5 mill. og kr 6,3 mill. Venstre mener dette er uheldig, og det bør startes et arbeid umiddelbart for å synliggjøre og utrede mulige effektiviseringstiltak. Det politiske flertallet i Rælingen (Ap og Sv), bør etter Venstres mening, få karakteren STRYK for sine økonomiske disposisjoner.

* Økonomiske målsetninger som “Skolen har kjøpt inn nye symaskiner” bør fjernes. Dette er et av veldig mange eksempler på at posisjonen i Rælingen kommunestyre ikke har evne eller vilje til å sette eksakte og relevante mål og ambisjonsnivå for tjenesteproduksjonen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**