Venstre vurderer Natteravner på beredskap

Bydelspolitiker Ronny Fagereng (V) i Gamle Oslo vil ha Natteravner på beredskap, som en raskt reagerende gruppe som kan settes inn i utsatte boligområder på kort varsel.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Ronny Fagereng

Foto: Fagereng

– Vi mangler strakstiltak for å møte plutselig og omgripende utrygghetsfølelse, som etter overgrepene på Grünerløkka og i Gamle Oslo. En raskt reagerende gruppe av Natteravner er et slikt strakstiltak, foreslår Ronny Fagereng (V), som også er styreleder for frivillighetssentralen på Grønland som organiserer Natteravner i bydelen.

Han mener at langsiktige tiltak rettet mot overgripere er nødvendig, men ikke tilstrekkelig for å møte beboernes umiddelbare behov for trygghet. På Grünerløkka og i Gamle Oslo har noen få overgripere skap utrygghet i boligområder, en utrygghet som har spredt seg til andre deler av indre by. Behovet for trygghet, spesielt hos kvinner og ungdom, er et behov som krever strakstiltak utover alminnelig politietterforskning.
– En raskt reagerende gruppe av erfarne Natteravnere som kan mobiliseres til et boligområde, er et fleksibelt strakstiltak. Natteravner er i stor grad en del av lokalmiljøet, og har et solid eierforhold til nærmiljøets utvikling, sier Ronny Fagereng (V).

Han mener det er viktig at boligområder er trygge slik at de ikke også utvikler seg til "gated communities". Forslag i retning av en "vekterstat" har han også liten sans for.
Natteravner på beredskap og lokale Natteravner er bedre egnet til å skape et trykt og åpent nærmiljø.

– Når jeg ser politi et sted lurer jeg på hva som har skjedd, men når jeg ser Natteravner i refleksvest føler jeg meg bare beroliget. Og hvis du ønsker, kan de sikkert følge deg helt hjem til døra, avslutter Ronny Fagereng (V).

Venstres bystyregruppe er positiv til forslaget fra Ronny Fagereng, og vil vurdere tiltakets utforming.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**