Med Sponheim mot nye høyder

Veien videre for Venstre går oppover. Ialle fall om man skal tro uttalelsene Lars Sponheim gir i dagens intervju i Stavanger Aftenblad. Lars Sponheim signaliserer at han kan tenke seg å lede Venstre både mot 7% og videre, om han får partiets tillit.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Lars Sponheim

Foto: Rune Kongsro

På spørsmål om hvor lenge han kan tenke seg å være partileder svarer Lars Sponheim slik

-Nå kunne jeg ha svart at jeg er valgt til 2008, punktum. Det går bra for oss nå, det går bra for meg. Hvis det er et ønske i partiet, vil jeg ikke være fremmed for å være partileder også ved neste stortingsvalg (i 2009). Men jeg vil være helt fremmed for det i 2013.

Lars Sponheim slår også fast at et samarbeid med Fremskrittspartiet er uaktuelt. Til det er avstanden mellom partiene for stor.

– Venstre kan ikke samarbeide med Frp, derfor vil vi ikke. Frps standpunkter er milevis unna oss, både når det gjelder miljø, kultur, det flerkulturelle samfunn og en edruelig økonomisk politikk, bare for å nevne fire felt. En mindretallsregjering av Høyre, KrF og Venstre er et mye bedre alternativ enn en borgerlig flertallsregjering med Frp. sier Sponheim til Stavanger Aftenblad

Han lover også en annerledes landsmøtetale, der hovudfokuset kommer til å være Venstres profil de neste tiårene.

Les mer i Stavanger Aftenblad her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**