God miljø- og energiplan i Arendal, med Venstretillegg

Venstrerepresentantene Jan Kløvstad i komiteen for kultur, miljø og næring 15. mars og Marianne S. Lyngvi i bystyret 22. mars skrytte av administrasjonens forslag til miljø og energiplan for kommunen, og foreslo flere konkrete tiltak, som alle blei vedtatt.Vi minner om desse vedtaka nå i valkampinnspurten. Miljøpolitikken avgjer framtida for neste generasjon.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Marianne S. Lyngvi og Jan Kløvstad 2

Foto: Sanjin Salahovic

Her er Venstres tillegg til planen, enstemmig vedtatt:

Arendal kommune har som mål å være en pådriver i klima- og energispørsmål, og ligge i forkant av Lavslippsutvalgets målsettinger.

Arendal kommune skal starte en klimavettkampanje fra 1. januar 2008 for å bevisstgjøre befolkningen om klimakrisa, og gi tips til hvordan hver enkelt av oss kan bidra til å redusere klimagassutslippa.

Innen 2010 skal alle kommunale kjøretøy i Arendal kommune være utslippsfrie eller utslippsnøytrale, for eksempel ved at kommunen kjøper/leaser el-kjøretøy eller bio-kjøretøy. Arendal kommune vil be Aust-Agder fylkeskommune og sjukehuset gjøre det samme. Nettbuss, transportnæringa for øvrig og entreprenører skal inviteres og utfordres til å gå langt i retning av utslippsnøytrale busser og andre kjøretøy. Innen 2010 skal det være god tilgang til fyllestasjoner for biodrivstoff i Arendal kommune.

Alle nye kommunale bygg skal tilfredsstille krava til miljøvennlig svanemerking. Også offentlige bygg eid av fylkeskommune og stat blir underlagt de samme krava. Sjønære bygg skal i størst mulig grad tilrettelegges for varme fra sjøen.

Det skal kjøpes klimakvoter for alle flyreiser på vegne av kommunen for ansatte og politikere i Arendal kommune.

Årlig rullering av klima- og energiplanen legges fram for bystyret, via komiteen for kultur, miljø og næring.

Vedtak: Venstres forslag enstemmig vedtatt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**