Kjempesuksess for Unge Venstre kommunestyrekandidat, Monica Sik Holm

Ringerike Venstres listekandidat nr. 4 Monica Sik Holm, er ei unge jente med mange jern i ilden. Studenten på Ringerike Videregående er aktiv som få og står på døgnet rundt. Ikke bare for seg selv men for, blant annet gatebarna i Romania. Monica er Ringerike Unge Venstres toppkandidat til årets kommunevalg, men jenta seiler nå i medvind. Gårsdagens musikal Bucuresti, hvor Monica har forfattet tekstene og skrevet musikke ble en kjempesukses for alle fremmøtte på den nye byscenen. Les videre hva Ringerikes Blad skrev om musikalen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Monica Sik Holm veldedighet og musikal hånd i hånd

Foto: Roar Olsen

Bucuresti er noe så sjeldent som en nyskrevet, norsk musikal.

Det som gjør den enda mer spesiell er at hele musikalen er en 18 år gammel jentes verk fra a til å.

Mørkt og dystert

Bucuresti er historien om Romanias gatebarn og et liv i rennesteiner og på tvilsomme nattklubber. Den er historien om håpløsheten med strimer av håp. Og historiene er mange. Her er drømmende ungjenter på jakt etter lykken i storbyen. Rennesteinsunger som er mest opptatt av å finne mat og varme. En mors drøm om en sønn som forsvant. Ei jentes jakt på et annet liv enn prostitusjon og elendighet.

Musikalen Bucuresti lar oss bli kjent med alle deler av storbyens mørkeste sider. Og menneskene som lever der. Og deres skjebner. I helvetes forgård.

Drømmen om lykke

Musikalen handler om søstrene Tanja (Monika Sik Holm) og Nina (Therese Knoph Sulland) som en etter en reiser til storbyen. Tanja for å søke lykken, Nina for å finne Tanja. Hun finner henne i Bucurestis bakgater. Der Vic (Camilla Skjerven Veie-Rosvoll) tjener til livets opphold med jobb på nattklubb mens Priit (Bjørnar Erlandsen) står klar for å bruke lønna hennes på dop som Mattei (Alexander Langset) frister med.

I bakgatene lever de minste sitt mistrøstige liv der lyspunktene er en brødskalk og til-tiggede mynter. I nattklubben råder Ralph Castillo (Bjørn Magnus Midthaug) med jernhånd. Vic mister jobben. Priit mister tålmodigheten. Tanja og Nina må finne jobb og ender i elendigheten. Det ender dramatisk. Men med strimer av spirende håp om noe bedre. En gang. Når verden får vite om dem.

Proff 18-åring

Monika Sik Holm har skrevet på musikal siden hun var 13. Da hun leste en artikkel om kloakkbarna i Bucuresti, tok musikalen form. Historien er viktig. Budskapet er sterkt. Det er brutalt og betagende. Fortalt på en måte som sitter rett i ryggmargen og hjertet.

Det er en grå, vond og brutal historie som er blitt til en fantastisk musikal. Skrevet og komponert av Monika selv. Her er vakre sanger, duetter, et korensemble som vekselvis er både solister og kor, og solister som synger med inderlighet og varme. Og profesjonalitet. Musikken er spennende, krevende, nyskapende og vakker. Det veksler mellom røffe riff og sarte toner. Velspilt fra de bakre kulisser av et band, sammensatt av elever fra Ringerike videregående. Musikklinja. Fredrik Hallsteinsen er kapellmester og har med seg en rekke eminente utøvere.

En sjanse for Bucuresti

Musikalen Bucuresti må oppleves. Den spilles på to forestillinger i dag og søndag. Den burde få sjansen, også utenfor Ringerike. Budskapet tatt i betraktning, men også fordi ensemblet i Bucuresti fortjener å ses og høres av flere.

Gratulerer med musikalen. Gatebarna i Romania burde sett dere
Teksten er skrevet av Anne Gro Christensen, Ringerikes Blad og er hentet fra deres nettsider,www.ringblad.no

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**