Venstre vil verne marka og grønne lunger

Bydelspolitiker Per Gunnar Dahl fra AP på Grünerløkka hevder i et avisoppslag at indre by må betale prisen for å verne markagrensa, og at prisen er færre grønne lunger i indre øst. Dette er oppkonstruert og fantasiløs politikk. Dette skriver Per Elling Braseth-Ellingsen (V) i dagens utgave av Nordre Aker Budstikke.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Med APs ansvar for Bjørvikamuren i minne, gjør man klokt i å tenke seg om to ganger når AP foreslår å regulere byen. For Venstre er det ikke motsetninger mellom indre by og markabydelen Nordre Aker. Venstres bydelspolitikere arbeider på tvers av bydelsgrensene for å nå de samme målene: verne marka og de grønne lungene. Den arbeidsviljen virker det som om AP mangler.

Det blir ikke flere grønne lunger i indre by selv om AP åpner for boligblokker i Maridalen. Dessuten er det mange beboere i indre by som setter pris på kulturlandskapet og naturverdiene i marka. For kr 20,- kan folk ta toget fra Tøyen stasjon til Nordmarka (Snippen) på 14 min! Venstre vil hindre at den rødgrønne regjeringen legger ned Tøyen stasjon, og dermed fratar indre by nærheten til marka.

Venstre ønsker å etablere flere grønne lunger. Gjennom boligutbyggingen i Gamle Oslo etableres det grønne områder hvor det tidligere var industri, parkering og lager (Kværnerdalen, Ensjø og Bjørvika). Det er ekstra viktig å lenke disse nye grøntområdene sammen med grøntdragene som leder ut mot marka, og Venstre vil ha belysning langs hele Akerselva fra Bjørvika til Stilla. Slik gjør vi det mer attraktivt og trygt å bruke grøntområdene våre. Akerselva vil bli en tryggere og grønnere forbindelse mellom indre by og Marka. Godt miljøpolitisk håndverk i egen bydel er det som gir resultater i nærmiljøet. Gjennom hardt arbeid vil Venstre verne både marka og de grønne lungene.

Ronny Fagereng
1. kandidat Gamle Oslo Venstre
Venstres bystyregruppe

Per Elling Braseth-Ellingsen
1.kandidat Nordre Aker Venstre

Les saken i Nordre Aker Budstikke

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**