Venstre tar utfordringen til Peder Harlem!

I lørdagens Rakkestad Bygdeblad utfordret Peder Harlem fra Senterpartiet alle partiene i Rakkestad til offentlig miljødebatt på torvet den 9. juni. “Det er klart Venstre stiller i denne debatten,” sier leder i Venstre Jan Tore Gjøby “både det å få den politiske debatten ut i det offentlige og miljø er gamle kampsaker for Venstre. Endelig kommer de andre partiene etter!”

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Jan Tore Gjøby

Foto: SRG

– Folkets holding til miljøtruslene er i dramatisk endring, nå mener folk flest at vi må ta miljøutfordringen på alvor. FNs panel av klimaeksperter skal ha en stor del av æren av dette, de har fjernet tvilen om hvorvidt klimaendringene er menneskeskaper eller ikke. Folk har forstått alvoret i situasjonen og er villige til å gjøre noe med det. Det er leder i Rakkestad Venstre Jan Tore Gjøby som sier dette.

— De fleste politiske partier har fått øynene opp for de kan få stemmer ved å sette miljø på dagsorden. De overbyr hverandre om å komme med de beste planer for hvordan vi i kan sikre miljøet. Vi i Venstre er glade for dette, det er jo vår politikk de byr på. Det eneste vi i Rakkestad Venstre beklager er at vi ikke har stilt liste og vært med i kommunestyre i de siste årene, da hadde miljø vært høyt på dagsorden her i Rakkestad allerede, fortsetter Gjøby.

– Vi støtter selvsagt Harlems forslag til en miljøplan, og når vi kommer i kommunestyre til høsten skal vi både stille med nødvendig kompetanse for å lage en god plan og vi skal være en pådriver for planen, slik at dette ikke bare blir tomme ord i valgkampen. Det er viktig at handlig følger ord, understreker Venstre lederen.

– I Venstres politikk er det fire hovedsatsningsområder; sosialt ansvar, småbedrifter, skole og miljø. Vi i Rakkestad Vestre jobber nå for fult med vårt program som bygges opp rundt disse fire områdene. Vi har mange i arbeid for å sikre kvaliteten på programmet. Jeg vil kalle det en kjempedugnad og jeg er overveldet over engasjement vi har i partiet og det som kommer ut av arbeidet, sier en stolt Gjøby. – Vi har den beste ordførerkandidaten, en sterk liste, vi har et engasjement i partiet som jeg ikke trodde var mulig og nå er vi på vei til å sette sammen et meget godt program på utrolig kort tid. Et program som blant annet har fokus på miljø.

– Vi ser frem mot miljødebatten på torvet den 9. juni. Og for å skape litt stemning utfordrer jeg alle partiledere/ordførerkandidater til en uhøytidlig melkekartongbrettekonkurranse denne dagen. Jeg har ligget i trening i mange år og regner med at de andre har gjort det samme, avslutter Jan Tore Gjøby.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**