Bømlafjordtunnelen trenger et uavhengig veitilsyn

Venstre ønsker et uavhengig veitilsyn! Tunnelskadene i den siste tiden, som f.eks. nå i Bømlafjordtunnelen aktualiserer behovet for et uavhengig tilsyn sier Borghild Tenden, nestleder i transport og kommunikasjonskomiteen. Hun får støtte av May Britt Vihovde, Haugesund Venstres 1. kandidat

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Borghild Tenden

Foto: Jan Harsem

– Bømlafjordtunnelen føyer seg inn i rekken av flere tunnelskandaler den siste tiden. Nå må et uavhengig veittilsyn på plass, sier Borghild Tenden (V) i følge Radio Haugaland.

May Britt Vihovde

May Britt Vihovde, Haugesund Venstres 1. kandidat og tidligere stortingsrepresentant er enig i Venstres krav om et uavhengig vegtilsyn. Statens Vegvesen driver kontroll av seg selv, og det er klart uheldig sier Vihovde.

– At det nå raser i en nær sagt så splitter ny tunnel som Bømla-fjordtunnelen synes jeg er svært urovekkende. Dette må samferdselsministeren ta tak i umiddelbart. Stortinget har til nå vært veldig tålmodige i vente på en gjennomgang av tunnelskandalen på E18 og de tiltakene hun vil komme med for å forhindre nye skandaler i fremtiden. Nå har vi ventet lenge nok, uttaler Vihovde.

– Problemet slik jeg ser det, er at Statens Vegvesen driver kontroll og tilsyn med seg selv. Dette blir som bukken og havresekken og det er uheldig ettersom etaten også må ta økonomiske hensyn i byggingen. Jeg mener rapporten fra raset i Hanekleivtunnelen viser at raset kunne vært unngått med bedre tilsyn. Derfor var det skuffende at regjeringspartiene stemte ned Venstres forslag om å opprette et uavhengig vegtilsyn i vår, legger Vihovde til

Samferdselsministeren har lovet å komme tilbake med en vurdering av tunnelskandalen på E18 før sommeren.

– Dette har ikke skjedd. Jeg forventer nå at Samferdselsministeren nå ser at også raset i Bømlafjordtunnelen understreker behovet for et helt uavhengig veitilsyn og hun legger frem et forslag for Stortinget om å opprette et slikt tilsyn i forbindelse med revidert budsjett som kommer nå imai. Et uavhengig veitilsyn vil medføre bedre sikkerhet for bilistene og bedre og mer uavhengig oppsyn av tunneler og veier, avslutter Vihovde.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**