Andre kommuner kan lære av Stavanger

— Vi kan si til andre som skal kjøpe stein: Sjekk om leverandøren har barnearbeid. Det glemte vi. Det sa Per A. Thorbjørnsen da formannskapet i Stavanger behandlet påstandene om at barn er brukt til å hugge ut stein til Tusenåsstedet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Per A. Thorbjørnsen på Landsmøtet 2007

Foto: Vidar Grundetjern

Han mente at Stavanger kommune hadde gjort erfaringer som andre kommuner kunne dra nytte av. Per A. Thorbjørnsens oppfordring til andre kommuner var derfor å huske det Stavanger hadde glemt, nemlig å undersøke ikke bare kvalitet men også arbeidsforhold hos leverandøren.

Formannskapet i Stavanger vedtok enstemmig å melde kommunen inn i organisasjonen Initiativ for etisk handel (IEH).

Les mer i Stavanger Aftenblad her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**