Spørsmål i fylkestinget om fylkesrådslederens uttalelser ifm Marine Harvests planlagte nedleggelse

Nordland Venstres 1.kandidat May Valle stiller spørsmål om hva som lå til grunn for fylkesrådslederens standpunkt i denne saken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


SPØRSMÅL til fylkesrådsleder
Marine Harvest har vedtatt å legge ned slakterivirksomheten i Meløy og samle begge slakteriene i Herøy. Begge stedene har kompetanse og arbeidskraft — en nedlegging ville for begge kommuners vedkommende ha store negative konsekvenser. Denne gangen er Meløy den tapende part. Ut fra media er det blitt kjent at fylkesrådslederen har uttalt seg til fordel for å legge slakteriet fra Meløy til Herøy.

Fylkesrådsleders uttalelser blir i denne saken stående som unødvendig, svikefulle og svært demotiverende for Meløy-samfunnet.
Hva lå til grunn for fylkesrådslederens standpunkt/uttalelse i saken?

Både statlige og private næringsselskaper legger bedriftsøkonomiske hensyn til grunn for avgjørelser. Vi er vel som politikere uten innflytelse på avgjørelser som taes ut fra et krav om stadig større økonomisk gevinst. Sentraliseringer og sammenslutninger fører til rasering av lokalsamfunn.

Nordland Venstre mener at det er interessant å se slike saker ut fra et samfunns- og miljøøkonomisk hensyn. I ren bedriftsøkonomisk tenking – der pengemakta rår — kan små lokalsamfunn lett bli tapere.
En antakelse kan være at man ut fra samfunns- og miljøøkonomisk tenking — kan bli vinnere.

Vil fylkesrådslederen ta initiativ til å få denne type problemstillinger belyst ut fra helhetlige hensyn, og utøve politisk påvirkning overfor bedrifter ut fra miljø/økologiske hensyn?
Politisk lederskap bør vel være noe annet enn lederskap i en bedrift som måles etter
profittmaksimering.

Nordland Venstre

May Valle

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**