Venstre kraftig fram i Froland i valget 2005

Venstre gikk fram fra 50 stemmer i fylkestingsvalget i 2003 til 103 stemmer i stortingsvalget i 2005 i Froland, en framgang fra 2,9 til 4,1%. Ved stortingsvalget i 2005 var Venstre nær ved å ta utjevningmandatet i Aust-Agder, etter solid framgang i alle kommuner. Stortingskandidat Jan Kløvstad fra Arendal var bare 116 stemmer fra stortingsplass. Bare Fremskrittspartiet og Arbedierpartiet gikk mer fram. I Froland gikk både Senterpartiet og Sosialistisk venstreparti kraftig tilbake, mens Høyre og Kristelig folkeparti hadde en mindre tilbakegang.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Jan Kløvstad

Foto: Venstre

Venstres falt ut av kommunestyret i Froland med små marginer i 2003, etter at Knut Heggen hadde gjort et arbeid alle i Froland har stor respekt for. Trolig var det ordførerkampen mellom Senterpartiets Sigmund Pedersen og Arbeiderpartiets Ådne K. Mykland som gjorde at for mye av oppmerksomheten klumpa seg rundt disse to.

Men med Venstres solide framgang både på landsplan, i Aust-Agder og i Froland både fra 2003 til 2005 og i meningsmålingene seinere, er det god tro på at Venstre igjen kommer inn i kommunestyret i Froland med en eller to representanter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**