– Haga og Sp bløffer om kamp for gründere og småbedriftseiere

– Haga og Sp bløffer om kamp for gründere og småbedriftseiere
Venstres 1. kandidat ved høstens fylkestingsvalg Runolv Stegane fra Sigdal møter Åslaug Haga med en kraftsalve når hun i dag gjester Buskerud. Han hevder at Haga farer med direkte bløff når hun på en pressekonferanse i går påstod at Senterpartiet kjemper småbedriftenes sak.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Statsråd Haga (SP) til Buskerud i dag – får kraftig kritikk:
– Haga og Sp bløffer om kamp for gründere og småbedriftseiere
Venstres 1. kandidat ved høstens fylkestingsvalg Runolv Stegane fra Sigdal møter Åslaug Haga med en kraftsalve når hun i dag gjester Buskerud. Han hevder at Haga farer med direkte bløff når hun på en pressekonferanse i går påstod at Senterpartiet kjemper småbedriftenes sak.
– Det er utrolig freidig og nærmest en fri omskrivning av sannheten at Haga slenger ut slike påstander 10 dager etter at Sp i Stortinget stemte mot Venstres forslag om å bedre småbedriftenes kår, bl.a ved å gi gründere bedre sosiale vilkår og å likestille småbedriftseiere med lønnsmottakere mht. trygderettigheter.

Stegane synes det er spesielt ille at Haga reiser rundt i landet og gir kvinnelige gründere forhåpninger om en bedre hverdag når det gjelder syke-, svangerskaps og fødselspenger vel ei uke etter at et samlet Sp stemte mot slike forslag.
– Alle forslagene Senterpartiet lanserte i går -både bedre sosiale rettigheter for gründere, lavere gebyrer til Brønnøysundregistrene, generelle forenklinger og rett til bunnfradrag for selvstendig næringsdrivende – ble foreslått av Venstre i forbindelse med revidert budsjett og stemt ned av bl.a. Senterpartiet. Det var forøvrig 3. gangen Sp stemte ned tilsvarende forslag fra Venstre, sier Runolv Stegane.

Venstre la inn 300 millioner kroner til å bedre vilkårene for småbedriftseiere i sitt alternative budsjett for 2007 og gjentok forslaget ved behandling av revidert budsjett for vel ei uke siden:
– 100 % dekning av sykepenger under svangerskap (inntil 6 G)
– 100 % dekning av svangerskapspenger (inntil 6 G)
– 100 % dekning av fødsels- og adopsjonspenger (inntil 6 G)
– 100 % dekning av omsorgspenger fra 1. dag (inntil 6 G)
– 100 % dekning av pleiepenger og opplæringspenger (inntil 6 G)
– Det finnes ikke et fnugg av troverdighet i at Senterpartiet lanserer småbedriftspolitikk som en av partiets hjertesaker foran høstens valgkamp, sier Runolv Stegane.

Kommentarer fra Leif Helge Kongshaug, Venstres medlem i næringskomiteen på Stortinget

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**