Venste sier JA til rein havn i Egersund

Venstres ordførerkandidat var tydelig under fredagens debatt om forurensingen i indre havn. I 2007 er det kun snakk om vilje for å hindre utslipp i havnebassenget. De bedriftene som gjør dette og ikke tar ansvar må politianmeldes og bøtelegges. Det ser ut til å være eneste måten å få stoppet forurensingen på.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Erling Svendsen (listekandidat på Venstres liste til kommunevalget) skrev sist uke et leserinnlegg i lokalavisen om forurensingen som kommer når det er stor aktivitet på fiskemottakene i kommunen. Han kan fortelle at etter innlegget har tre stykker ringt han og fortalt om praksisen på egne fiskeribedrifter. Når mørket senker seg får vi ansatte beskjed om å åpne kranene slik at fiskeavfallet kan gå på sjøen. Ingen ser det og til dags dato har ingen i havnen blitt bøtelagt for denne ulovlige praksisen.

Venstre vil ha et møte der representanter for kommunen administrasjon og politiske ledelse, næring og politi kommer sammen for å finne løsninger. Vi vil ha ei havn der næringslivet og innbyggerne kan leve godt side om side. Rake lanserte tanken om å flytte fiskeribedriften Fonn AS til en mer egnet plass og selge bedriftens lokaler i indre havn. Det kan bli Egersunds nye Aker brygge – eller Eger brygge som Rake kalte det. Det kan bli starten på den videre byutviklingen i Egersund sentrum samtidig som Fonn for tidsmessige og moderne lokaler.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**