Kynisk utsendelse

Vestre Aker Venstres 1. kandidat, Terje Bjøro, har engasjert seg i Folkevalg-initiativet for afghanske asylsøkere. Leserinnlegget som er gjengitt her stod på trykk i Dagsavisen 4/7.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Terje Bjøro

Foto: Reidar Lerdal

KYNISK AVGJØRELSE

Inkluderingsminister Bjarne H. Hanssen og UNE-direktør Terje Sjeggestad har hatt behov for å vise “muskler”. De sterke menn fattet kl. 17.30 på en fredag avgjørelsen om å sende ut mine aghanske venner. Lørdag morgen var de ute. Uten mulighet til å bruke advokat eller anke inn for namsrett. Denne fariseeiske og umenneskelige hasteavgjørelse minner om prosedyrene fra tider og regimer vi ikke vil bli sammenlignet med. De unge utdanningssøkende menn, som bad om ly i Norge, er sendt hjem til et land i krig. Dersom noe skjer med dem, bør statsråden stilles til ansvar. Mens dette skjer, reiser statsminister Stoltenberg med far og sønn og full pressedekning for å minnes bestefaren som satt i tysk fangenskap. Vi får håpe Stoltenbergs opphold ikke bare gir ham PR, men også innsikt og refleksjon. Og så håper jeg han svarer på det brevet jeg har sendt ham på vegne av Folkevalgt-initiativet for afghanske asylsøkere.

Terje Bjøro
1. kandidat
Vestre Aker Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**