Et friskt bad

Vesletjern, Steinbruvann, Badedammen og Svartjern er fire små naturperler som vi må ta vare på i Grorud bydel. Grorud Venstre vil ruste opp områdene rundt badeplassene våre, skriver Linn Beate Kaald Thoresen i Akers Avis Groruddalen 25. juli.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Vesletjern

Vesletjern

Det er knapt noe som er så forfriskende og så herlig naturnært som et bad i et skogsvann. Tjernene i vår bydel er møteplasser for barn og voksne om sommeren. De er steder for å leke, slappe av og være sammen med andre. Vannene er også steder å være nær naturen.
Grorud Venstre vil ta vare på badeplassene og turveiene ved inngangen til marka. For å bevare områdene som de naturperlene de er må vi sørge for en innsats for at de ikke forfaller. Da mister tjernene sin bruksverdi for folk i bydelen, og veien til miljøforurensning er også kort.
Vi vil støtte en opprustning rundt tjernene, hvor skikkelige toaletter, benker, bord og søplekasser skal være det minste vi kan forvente. Vi vil at områdene og vannene skal holdes rene. Kommunen må dessuten sørge for tilgjengelighet til tjernene for rullestolbrukere. Vi i Grorud bydel er heldige som har fire flott badevann, og det er skatter å ta vare på.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**