EIENDOMSSKATT OG VENSTRE

Tor Erik Jensen fra Høyre påpeker i Trønder-Avisa at Venstre taler med to tunger om eiendomsskatt, skriver Turid Eian, leder i Steinkjer Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Utgangspunktet er at Venstres stortingsrepresentant Andre Skjelstad uttaler seg prinsipielt om eiendomsskatten, at den er usosial og rammer mange som har liten inntekt. Han advarer generelt kommunene om å innføre eiendomsskatt for hele kommunen, uten å vurdere konsekvensene for bosetting i distriktene.

Venstre i Steinkjer er enig med Skjelstad i hans prinsipielle syn. Det som er vanskelig med eiendomsskatt er at det er den eneste form for lokal beskatning kommunene har. Venstre mener at kommunene kunne bestemme kommunalt skatteøre for å styrke lokaldemokratiet, at kommunene kunne legge på en lokal skatt der det står store utbyggingsoppgaver og venter, og at en kunne redusere skatten når oppgaven var gjort. Situasjonen i Steinkjer kommune er at det fortsatt er mange store utfordringer som skal løses, både innen for skole og eldreomsorg. Til tross for økt tilførsel av penger til kommunene, blir det ikke så mye til å øke tjenesteomfanget, da storparten går til økte lønns- og renteutgifter. Vi mener at i den aktuelle situasjonen i Steinkjer, er det ikke forsvarlig ikke gå inn for utvidelse av eiendomsskatten i inneværende periode. Vi vil gjerne være med å stemme sammen med Høyre for å redusere eiendomsskatten når vi mener det er forsvarlig økonomisk og i forhold til kommunens tjenestetilbud.

Turid Eian, Venstre i Steinkjer

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**