Førstegangsvelger?

Du gjør en forskjell — Bruk stemmeretten din! I år er det kommune- og fylkestingsvalg, og du har mulighet til å påvirke viktige avgjørelser i ditt lokalsamfunn.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Gjennom valget kan du være med på å gi din stemme til et bedre miljø, et levende kulturliv, gode tilbud for ungdom, en bedre skole, tilrettelegging for flere lærlingplasser og gode vilkår for de som trenger det mest.

Venstre er et sosialliberalt parti. Det vil si at vi verdsetter både frihet og fellesskap. For at fellesskapet skal fungere må man se enkeltmenneskene og hjelpe disse, ikke bare fellesskapet. Vi satser spesielt på skole, miljø, næringsliv og sosialpolitikk. Vi skal være partiet for en bedre skole, sosialt ansvar, kreativt og nyskapende næringsliv og en pådriver for å bedre miljøet slik at også kommende generasjoner skal kunne vokse opp i et rent miljø.

Moss Venstre vil blant annet:

-at Moss Kommune skal lage sin egen lokale klimaplan. Målet er at Moss gjennom lokale tiltak skal bidra til nasjonale klimamåsettinger.

-at Moss kommune skal være en pådriver for miljøvennlig oppvarming og at alle nye offentlige bygg skal varmes opp av lokal termisk energi som biobrensel, fjernvarme eller jordvarme.

-at det blir en prøveordning i Moss hvor arbeidsgiver slipper å betale arbeidsgiveravgift for lærlinger. Slik blir det enklere for disse å komme i jobb.

-at det utredes muligheter for alternativer til fergedrift, enten det er tunnel eller bro, mellom Moss og Horten. Moss Venstre ønsker en mer miljøvennlig løsning på fergetraffikken som deler byen i to og som skaper store bilkøer som igjen er en belastning på miljøet.

-at det utarbeides en prøveordning i Moss hvor det gis et kompetanseår til lærere hvor lærere får permisjon for videreutdanning til faglig og/eller pedagogisk utvikling.

-at rådgivningstjenesten i skolen styrkes slik at færre faller i fra mellom ungdomskole og videregående.

-at det innføres en prøveordning med borgerlønn som velferdsmodell i Moss.

-at Moss kommune skal bli en pådriver i etisk handel; “fair trade”.

Ved å stemme ved kommune- og fylkestingsvalget 2007 gjør du en forskjell. Bruk muligheten — og vis hva du, som ungdom, mener. Ungdom er engasjert. Og valg er en ypperlig sjanse til å vise hva du mener.

Godt valg!

Moss Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**