Den første valgduellen

Avisa Nordland starter valgkampen i alle kanaler. Og Venstre og RV var først ute til debatt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Link til AN TV-debatt
I ettermiddag viser AN Nyheter/TV Nordland den første valgduellen for Bodø. Den går mellom Venstres toppkandidat Terje Cruickshank og RV/Rødts toppkandidat Svein Olsen.

Dette stod skrevet i dagens 15/8 Avisa Nordland:
Med frihet i høysetet
Terje Cruickshank (V) fremme individuell frihet, og flere valg innen skole og omsorg.

Cruickshank (34) er relativt ny i politikken, men brenner for et skifte av regime i Bodø kommune. Ap, SV og Sp står i veien for et samfunn med flere valgmuligheter for individet, sier han. — I bunnen må det ligge et velfungerende, offentlig tilbud, men dette må i større grad suppleres av gode, private tilbud. Derfor var det så forstemmende da flertallet gikk mot etableringen av en Steinerskole her, et glimrende alternativ for dem som ikke finner seg til rette i den offentlige skole. Frihet. Cruickshank sier det er forskjell på dem som vil drive private alternativer av ideelle grunner og de som bare vil tjene penger. Venstre vil her prioritere privat engasjement foran profitt, men begge kan ha sin funksjon. Det er særlig
fire områder Venstre vil prioritere de neste fire årene: Miljø, skole, gründere og helse/omsorg. Dette preger også partiets program, men Cruickshank vil gi eventuelle bystyremedlemmer fra Venstre stor
frihet i forhold til politikken ellers. — Vi ser i de sosialistiske partiene en utstrakt bruk av partipisk. Det vil du ikke finne i Venstre, så hos oss skal hver enkelt få følge sin samvittighet i enkeltsaker. Men hvordan skal da velgerne kunne stole på at Venstre gjør som de sier i valgkampen? — Programmet vil de måtte følge, men det vil alltid dukke opp nye saker og nye forhold som gjør at vi må tenke annerledes. Da vil man ikke bli pisket til lydighet av et flertall.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**