Mesterskapsarena klar i Prestfoss

Det nye friidrettsarenaen i Prestfoss ble tatt i bruk til løpstrening onsdag kveld. -Det står fortsatt igjen noe arbeid, både fra Isachsen som entrepenør og fra Sigdal Friidrettsklubb (dugnad), men i løpet av kort tid kan hele anlegget tas i bruk, sier varaordfører og Venstres ordførerkandidat Runolv Stegane.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Valgkamp S

Foto: Ingvild Stegane

Venstre har vært en pådriver for den nye banen og partiet kan ta en stor del av æren for at kommunestyret etter lang betekningstid gav endelig klarsignal for utbygging.
– Det tok faktisk sju år fra Venstre tok opp forslag om oppgradering av den gamle banen til kommunestyret gav endelig klarsignal i fjor høst, forteller Stegane.

Mesterskapsarena

Ny bane

Foto:

Om vel ett år skal Sigdal ta imot 600-700 ungdommer fra hele Norge til ungdomsmesterskapet (NM for ungdom 15-19 år). Dette blir en kjempeutfordring for hele kommunen. Mesterskapet er mye større enn både junior NM og senior NM. Det trengs overnatting til 1000 mennesker, 300 medhjelpere og totalt forventes det at 1500-2000 tilreisende vil besøke Kunstnerdalen Sigdal 28.-31. august i 2008.

– Det må forventes at hele kommunen, med de folkevalgte i spissen, nå blir med på å skape en positiv holdning og entusiasme for neste års storarrangement, sier Venstres ordførerkandidat.

Ny bane

Foto: Ingvild Stegane

Anlegget, til vel 6 millioner kroner, som åpnes i september er kommunens eiendom. Men det er gledelig å registrere den store innsatsen til dugnadsgjengen i Sigdal Friidrettsklubb. Det er pr. i dag utført dugnad for 700.000 kroner. I tillegg må klubben kjøpe inn utstyr for vel 500.000 kroner for å kunne arrangere stevner. Det gamle utstyret er totalt utslitt og ubrukbart.
– Det bør forventes at Sigdal kommune vil bidra her, siden arenaen vil gi svært god reklame for kommunen, sier
Runolv Stegane.
Les mer om UM 2008

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**