Skryteliste uten badeland

Styrende makter i Alstahaug har lagt fram sine politiske resultater fra de siste fire årene. Det føltes litt flaut uten en flik av badeland i Sandnessjøen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


kilde: Helgeland arbeiderblad

— Vi overtok en kommune med store økonomiske problemer. Det har vi langt på vei ryddet opp i. Vi har utrettet mye, men har fremdeles mange uløste oppgaver, sier ordførerkandidat Siv Helen Sigerstad i Alstahaug Ap. Sammen med koalisjonspartiene Sp, V og KrF har Ap nå lagt fram fem sider med politiske resultater fra fireårsperioden som nå går mot slutten. Fredag var det pressekonferanse på rådhuset i Sandnessjøen, der det blant annet handlet om utvidet flyplass, Skarv til Helgeland og selvfølgelig et distriktssenter som ble reddet i tolvte time.

Likevel – den store saken fra forrige valgkamp er det ingen som har sett snurten av. Badelandet er vedtatt bygd, men ikke en murstein er på plass.

— Det har vi ikke klart. Vi skulle gjerne hatt badelandet med i skrytelista. Det har vært en tung sak, sier Sigmund Aldra i Venstre.
Bare sluttsummen

Det påpekes at det er gjort en betydelig jobb i kartlegging av kostnader.

— Den største utfordringen har vært å jobbe fram økonomi til bygging av badeland. Det ville vært forunderlig om ikke Ap var opptatt av sluttsummen, slik den økonomiske situasjonen i Alstahaug har vært, sier Gunnar Breimo (Ap).

— Vi kunne ikke begynne byggingen umiddelbart. Vi måtte få økonomien på fote først, sier Siv Helen Sigerstad. Alstahaug Arbeiderparti har vært plaget av interne stridigheter om brakker og badeland.

— Men jeg tror ikke dette har forsinket badelandprosjektet, sier Gunnar Breimo.

— Vi har kommet så langt som det var mulig. Veien videre blir betydelig enklere for dem som skal fullføre prosjektet, sier Sigmund Aldra.
Venter på effekt

Skarv har landet på Helgeland, og dette faktum er et viktig punkt i valgkampen. Utvidelsen av Sandnessjøen Lufthavn Stokka er underveis. Ordførerkandidat Norvald Ruderaas (Sp) mener at dette er svært viktige hendelser for framtida.

— Vi må følge opp Skarv, og skape aktivitet på Horvnes. Kommunikasjoner og flyplass er også svært viktig. Det viktigste er rett og slett rimelig pris på flyreiser, sier Ruderaas. Foreløpig har ikke Skarv gitt stort andre resultater enn økte huspriser i Sandnessjøen, men gevinstene er visstnok på vei.

— Er Skarv fremdeles for abstrakt for den vanlige innbygger?

— Det tror jeg ikke. Jeg har i hvert fall ikke fått noen negative reaksjoner. Det er ikke særegent for Sandnessjøen at det tar tid før man ser effekter, sier Gunnar Breimo. Dagens koalisjon vil gjerne fortsette å regjere sammen etter valget, men ingen vil svare på hvem av Sigerstad og Ruderaas som skal sitte med ordførerklubba.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**