– Nord-Jæren holdes for narr

Stortingsrepresentant Gunnar Kvassheim fra Venstre reagerer sterkt på Liv Signe Navarsete (Sp) sin uttalelse om at Nord-Jæren må finansiere bybanen uten statlig hjelp.

– Jeg forventer at Aps, Svs og Senterpartiets stortingsrepresentanter nå kommenterer offentlig sitt syn på dette. Dersom disse partiene skal ha noe troverdighet igjen i forhold til å få på plass en nødvendig kollektivsatsing må de reagere mot egen regjering nå, konstaterer Kvassheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Gunnar Kvassheim

Foto: Rune Kongsro

– At bybanen er et løft som krever innsats fra alle nivåer av samfunnet, har vært klart hele tiden for alle oss som har vært engasjert i spørsmålet. Det er oppsiktsvekkende at Navarsete nå forkaster tanken om at de store kollektivløftene i storbyene skal være spleiselag mellom stat, kommune og fylkeskommune.

Naversete sier at staten heller ikke bidro til bybanen i Bergen. Dette reagerer Kvassheim på.
– Bybanen i Bergen blir en realitet fordi Venstre i regjering kjempet på plass en pakke, sammen med Hordaland fylkeskommune og Bergen kommune. Venstre fikk også innført belønningsordningen som er direkte statlige kroner til bruk i storbyområdene. Holdningen fra Navarsete kan ikke skyldes annet enn at Senterpartiet og denne regjeringen ikke forstår hvor viktig det er å få på plass kollektivtransport i byene, sier Kvassheim.

Les mer her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**