Har lyst til å bli ordfører

NESNA: Venstres Arne Langset benekter ikke at han har lyst til å bli ordfører i Nesna.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


kilde: Rana blad

— For et års tid siden var jeg egentlig innstilt på å gjøre noe helt annet enn å drive med politikk når denne valgperioden er over. Derfor sa jeg da også nei til å bli nominert på nytt til fylkestinget. Men så ble jeg overtalt — blant annet av noen av mine nærmeste — til å stille opp igjen på nytt i kommunen. Og nå etterhvert som tanken har modnet, kjenner jeg faktisk at jeg har lyst til å bli ordfører, mer enn på mange år, sier Arne Langset åpenhjertig.

Men han er fullstendig klar over at skal det bli aktuelt, er det avhengig av flere forhold. Han må i alle fall finne samarbeidspartnere i kommunepolitikken, og om det er mulig å danne en flertallskonstellasjon er helt avhengig av valgresultatet.

— Jeg mener i alle fall jeg kan gjøre en jobb for kommunen. Ikke minst fordi jeg har vært med en stund, og kjenner praktisk talt alle de som er aktuelle som ordførerkandidater i nabokommunene våre. Jeg tror det regionale samarbeidet blir svært viktig i årene som kommer, understreker Langset.

— Hva slags muligheter har du egentlig:

— Det er vanskelig å forutsi. Det ligger an til veldig stor utskifting i kommunestyret, og jeg møter de nye som kommer med forventning. Men hva slags samarbeid det går an å få til, vil også være personavhengig.

I utgangspunktet har vi i Venstre sagt vi er åpen for samarbeid med de fleste, men det må være et samarbeid også på sak. Vi må basere oss på at vi har enighet om noen viktige saker.

— Og hvilke saker er viktige for deg?

— Jeg er svært opptatt av samferdselssaker, og det er viktig å legge til rette for ei positiv utvikling ved HiNe. Og så er det ingen hemmelighet at jeg har vært opptatt av å få innvandrere til Nesna, sier Langset.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**