Omsorg og eldre i Sandnes

Torgeir Skretting skriv i Sandnesposten. Les lesarbrevet hans her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Etter å ha vært en engasjert lyseblå politiker i et par bystyreperioder for en liten mannsalder siden, er jeg blitt provosert til igjen å stille meg til disposisjon. Det er to hovedforhold som gjør meg provosert.

Det ene er det største gapet jeg noen gang har opplevd mellom løfter i en valgkamp og konkrete påfølgende handlinger som det den rød-grønne regjeringen viser.

Det andre forhold er den rett ut uforståelige unnlatelse nasjonalt og lokalt når det gjelder å ta vare på de svake gruppene i Norge. Det gjelder rusomsorg, fattige, funksjonshemmede. Og det gjelder ikke minst de eldre både når det gjelder økonomi helsestell og omsorgstjenester.

Det er flott med full barnehagedekning. Det er flott med styrking av skolen. det er flott med grønnsaker og frukt til skoleelever. Men som sammfunn kan vi ikke være bekjent av måten vi behandler våre eldre på. Venstre har lenge arbeidet for forbedring av minstesatser for sosialstøtte, økte beløp til minstepensjonister med mål om å innføre borgerlønn som en garantiordning for alle som faller økonomisk utenfor. Venstre står for sosialt ansvar og frihet.

Jeg har studert partiprogrammene for Sandnes, spesielt når det gjelder omsorg og eldre. Ventetid for eldre for omsorgsboliger og ikke minst sykehjemsplasser må bort! I år får Venstre min stemme som mitt bidrag til at de eldre i Sandnes kan få bedre tjenestetilbud i årene som kommer.

Sandnesposten, torsdag 23.08.

Torgeir Skretting står på lista til Sandnes Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**