AP/LO — trussel mot lokal utvikling!

meningsinnlegg fra 1.kandidaten Terje Cruickshank

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Partiet som hadde landsfaderen og landsmoderen har med kapitalinntekter fra Landsorganisasjonen blitt til en trussel mot demokratiet og samfunnsutvikling. AP/ LO kollasjonen går annet hvert år rundt og deler ut roser og ber om tilgivelse for at de ikke lengre har noen visjoner og større ønsker for samfunnsutviklingen, slik de engang hadde. Nå er fokus på sin egen maktposisjon og prosentvise oppslutning — politikken er borte. Litt trist at det bare skulle ta seksti år siden Gerhardsen stod på kaia i Narvik og lovet å jobbe for en fridag i måneden for tjenestejentene, til tiden kom hvor LO/AP politikkene går gammel kapitalistenes ærend. Men det var også den gangen et par sko kostet en månedslønn og folk flest hadde andre verdier, et annet livsyn og mer kampmot enn dagens ungdom.

Den sosialistiske siden har i fellesskap lukket demokratiet inn i gruppe rommene. Den åpne dialog og debatt er fraværende både i rikspolitikken og i lokalpolitikken i Bodø. Ferdige løsninger og stemmetvang ovenfor de folkevalgte er standarden nå, og de friske meningsytringer og diskusjoner er fraværende. Og fremmes det godt lokalsamfunnspolitisk forslag, eks Tusenhjemmet, fra opposisjonen, så stemmer de det ned og fremmer det selv i neste omgang og tar den politiske æren for det. 70% av skryte lista til posisjonen er politikk opprinnelig fremmet av andre partier. Borgernes muligheter for å påvirke og tilgang til de folkevalgte er blitt redusert og symbolsk. Når Turd Berg (AP) mener lav oppslutning i valg skyldes at folk er fornøyde tar hun feil, lav oppslutning skyldes at folk har mistet troen på demokratiet!!!

AP/LO går gammel kapitalistenes ærend. Med det mener jeg at disse hindrer framvekst av ny industri og næringsvirksomhet. LO/AP vil bevare og verne og gi statssubsidier til ulønnsom, utgradert og miljøfiendtlig industri, istedenfor å satse framtidsrettet. Vi borgelig side vil derimot gå videre. Vi vil at nasjonen skal utvikle seg. FRP vil utvikle de offentlige og kommunale tjenestene, Høyre jobber for bedre vilkår for investorer og næringslivsaktører, mens Venstre taler småbedriftene, Gründerne og kunnskapsbedriftenes sak. Sammen taler borgelig side i lokalpolitikken i Bodø med visjoner, med framtidsplaner og et lidenskapelig kjærlighet for byen vår. Krf og kystpartiet vet ikke helt hvor de vil i lokalpolitikken i Bodø før etter 10.september. SV og SP vil fortsette å være tjenestepiker hos AP, kanskje får de en fridag i måneden til å drive egen politikk.

Godt Valg.

Terje Cruickshank, Bodø Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**