Næringsliv, verdiskaping og miljø

Lesarbrev på Aftenbladet.no

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


av Torgeir Skretting

Rogaland og Nord-Jæren har fått oppleve en verdiskapning uten sidestykke og med en mangfoldighet som man vanskelig kunne forestille seg da "oljå" tok sine første steg med etableringer her i regionen.

Men selv om det ikke er et sentralt poeng på en god stund ennå, så vil olje- og gassproduksjonen en gang måtte avta. De direkte inntektene vil reduseres, og de indirekte konsekvensene vil svekke de mangfoldige ingeniør-, kompetanse- og tekniske løsninger som dagens kreative og omfattende leverandørindustri stadig utvikler og kommersialiserer.

Hva er mer naturlig enn at regionens allsidige næringsliv og forskningsmiljø tar mål av seg til å bli sentral i utvikling av løsninger og kommersialisering av alternative og miljøvennlige energiformer? Engasjerende og lovende prosjekt er på gang. Flytende havmøller er veldig spennende i denne sammenheng.

Men så har vi altså en regjering som lager fine klimameldinger men viser lite handling. Støttenivå til utvikling og til drift av alternative energiformer er så lite prioritert at lovende prosjekt flagges ut til andre land som viser mer aktiv interesse og gir økonomiske rammer med perspektiv. Havstrømsprosjektet i Nord-Norge er flagget ut. Pilotprosjektet for bølgekraft på Kvitsøy er i ferd med å bli flagget ut.

Klimaforandringer og global oppvarming stod ikke sentralt i vår bevissthet da oljeeventyret startet opp. Nå er det helt avgjørende. Pådrift og rammebetingelser må være stimulerende for slike prosjekt. Det vil ikke minst denne regionen kunne gjøre seg stor nytte av for videre utvikling av vårt næringsliv og arbeidsplasser. Med grunnlag i en aktiv næringspolitikk og helt avgjørende fokus på miljøprioriteringer, med konsekvenser for Sandnes kommune og Rogaland som fylke, har jeg skiftet partipreferanse og meldt meg inn i Venstre.

Torgeir Skretting står på lista til Sandnes Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**