Drømmer om bybane

Tromsø bør få sin egen metro som kan bringe folk kjappere og oftere til og fra byens mest sentrale reisemål. En bybane i Tromsø – det er Venstres store drøm. “METROmsø” har de kalt baneprosjektet som partiet mener vil bidra til å utradere transportproblemene på Tromsøya.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

METROmsø

Foto: Tromsø Venstre

– En bane som kan bringe folk fram raskt, hyppig og på en hundre prosent miljøvennlig måte – det er framtida for Tromsø, mener Venstres andrekandidat, Jonas Stein Eilertsen. stoppesteder Venstre ser for seg at banen skal etableres langs Tromsøyas østside, fra Sydspissen med Telegrafbukta og Tromsø Museum via Hålogaland Teater og andre sentrale stoppesteder inn til sentrum med Prostneset og Tinghuset. Deretter går turen videre langs Stakkevollveien, før banen svinger opp ved UNN og universitetet i Breivika. Til slutt ender ferden ved Langnes handelspark og flyplassen.

– Det er særlig viktig for utviklinga av det som er ment å bli den nye bydelen langs Stakkevollveien, sier Eilertsen, og viser til hva som skjedde da T-banen ble etablert i Oslo. – Det var først da banen kom at bydelene begynte å vokse fram for alvor der. -transport En bane må selvfølgelig sikres et eget spor.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**